خاطرات یاسین
خاطرات یاسین

خاطرات یاسین

خاطره ایی از شیخ جعفر مجتهدی


            محرم اسرار بودن قابلیت می خواهد

روزی در خدمت حضرت جعفر آقای مجتهدی بودم و شخصی به اصرار از ایشان می خواست تا راز دستیابی به           " مستحصله جفر" را برای او بیان کنند و ایشان به او می گفتند :

گیرم که این راز برای تو آشکار شد و توانستی به مدد آن به پاسخ هر سؤالی که می خواهی برسی، آیا فکر نمی کنی که دستیابی به این راز کف نفس می طلبد؟! آیا در خود این قدرت را می بینی که در صورت واقف شدن به این راز، از آن استفاده نکنی و یا با طرح برخی از سؤالات موجبات آزار و تشویش خاطر بندگان خدا را فراهم نسازی و آن را سرمایه دکانداری خود قرار ندهی؟! من که در شما این آمادگی را نمی بینم!

پس از رفتن آن شخص حضرت آقای مجتهدی فرمودند :

اینها از تسویلات نفس غافلند و نمی دانند که جهل به بعضی از مسائل برای آنها در حکم نعمت است! ائمه اطهار فقط برای اصحاب خاص خود برخی از اسرار را در حد مرتبه ای که داشتند فاش می کردند ، اینها مسائلی نیست که در کوچه و بازار بر سر زبان ها بیفتد و در امور مادی از آنها استفاده شود! سپس این ماجرا را تعریف کردند :

مردی از دوستان امام صادق در طلب یافتن " اسم اعظم " بود و هر روز به خدمت آن حضرت شرفیاب می شد و از امام معصوم می خواست تا حرفی از حروف اسم اعظم را به او تعلیم دهد، ولی  امام صادق( ع) او را از این امر بر حذر می داشت و می فرمود : هنوز قابلیت و ظرفیت لازم را پیدا نکرده ای! ولی آن مرد دست بردار نبود و هر روز خواسته خود را تکرار می کرد!

روزی امام صادق به او فرمودند :

امروز مقارن ظهر ، به خارج از شهر می روی و در کنار پلی که آنجا هست می نشینی ، صحنه ای را در آنجا خواهی دید که باید بیایی و برای من بازگو کنی.

آن مرد دستور امام را اطاعت کرد و به محل موعود رفت. چیزی از توقف او نگذشته بود که مشاهده کرد پیر مرد قد خمیده ای با پشته ی نسبتا ً بزرگی از خار و خاشاک آهسته آهسته به آن پل نزدیک شد و با زحمت بسیار، دو سوم از درازی پل را طی کرد. در همان اثنا مرد جوانی تازیانه بدست و سوار بر اسب از طرف مقابل قصد عبور از پل را داشت و آن پل بخاطر عرض کوتاه پل نمی توانست در آن ِ واحد دو رهگذر پیاده و سواره را از خود عبور بدهد.

جوان سوار به آن مرد کهنسال نهیب می زد که راه آمده را برگردد تا او از پل عبور کند! و پیرمرد به او می گفت که من دوسوم پل را پشت سر گذاشته ام و با این بار سنگین و ضعف جسمانی انصاف نیست که از من چنین توقعی داشته باشی بلکه انصاف حکم می کند که تو بخاطر جوانی و سوار بر اسب بودنت فاصله کوتاهی را که آمده ای بازگردی و راه را بر من سد نکنی.

جوان مغرور با شنیدن سخن پیر مرد، او را به تازیانه می گیرد و با نواختن ضربات پی در پی او را به عقب نشینی از پل وا می دارد! پیرمرد پس از رفتن سوار، دوباره با کوله بار سنگینی که بر دوش داشته راه رفته را مجددا ً طی می کند و پس از عبور از پل به طرف خیمه ای که در آن حوالی بوه رهسپار می شود.

 آن مرد که ستم آشکار جوان سوار را بر آن مرد سالخورده می بیند به محضر امام شرفیاب می شود و ماجرا را با ناراحتی برای حضرت تعریف می کند.

 امام از او می پرسند : اگر تو حرفی از حروف اسم اعظم را می دانستی با آن جوان سرکش و مغرور چه می کردی؟

عرض می کند : به سختی ادبش می کردم به گونه ای که تا پایان عمر آن را فراموش نکند!

امام فرمود : آن مرد سالخورده خارکنی را که دیدی از اصحاب سری ما بود و از اسم اعظم هم نصیب داشت ولی از آن برای مقابله با آن جوان استفاده نکرد و قابلیت خود را برای چندمین بار به اثبات رسانید!

آن مرد وقتی که از حقیقت امر آگاهی یافت، به خواسته نابجای خود از امام پی برد و از آن پس درصدد تزکیه نفس برآمد و دیگر در مورد اسم اعظم با امام سخنی نگفت و دریافت که اگر قابلیت شنیدن اسرار را داشته باشد، از او مضایقه نخواهند کرد.

منبع:در محضر لاهوتیان

بگو حرارت آتش جهنم بسیار شدیدتر است !

یکی پرسید توی این گرما با چادر آب پز نمی‌‌شی؟

کسی انگار درِ گوشم زمزمه می‌کند:

قُل نارُ جهنَّم اَشدّ حرَّا (81 توبه):

«بگو حرارت آتش جهنم بسیار شدیدتر است

[ چهارشنبه هشتم خرداد 1392 ] [ 21:5 ] [ دانشجو ]

یاسین در 24 خرداد 92

دیروز اول وقت به همراه آقا یاسین برای شرکت در انتخابات به مسجد نزدیک خونه مون رفتیم که البته به خاطر ازدحام 1 ساعتی منتظر موندیم.




خلاصه وقتی مشغول نوشتن رای بودیم آقا یاسین اصرار داشت که مامان بده منم بنویسم....







اینجا هم یه دوست خوب به نام علیرضا پیدا کرد که البته 2 ماه از خودش کوچکتر بود و کلی با هم بازی کردند.


ژست های یاسین





این ژست را یاسین خودش ابداع کرده


کودک و رسانه



کودک و رسانهت./س

برنامه های ماهواره خصوصا شبکه های فارسی زبان تاثیرات ناخوشایندی از جمله تغییر در برخوردها و رفتارهای فرزندان، تمایل به ارتباط با جنس مخالف و غیره را دارد. برای اثبات این موضوع کافی است سری به آمارهای موجود در اثرسنجی برنامه های ماهواره ای بزنید.

اگر در منزل ماهواره دارید موارد زیر را درباره کودکان رعایت کنید.

برخی از کانال ها را به طور کامل از دسترس کودکان خارج نمایید. برای نمونه، بدون اطلاع کودکان آن ها را قفل نمایید. تنظیمات سیستم را خودتان در اختیار بگیرید و تنظیم نمایید، گاهی ممکن است چینش کانال ها دسترسی را کاهش دهد.

در برابر کودک، حرکات عجیب و تعجب برانگیز، هنگام مشاهده برنامه خاصی انجام ندهید.

از برخورد سلبی بپرهیزید. به زبان کودکانه، از ویژگی های کانال های مناسب کودکان تعریف کنید. دلایلتان را برای کودک توضیح دهید .

حتی الامکان زمان مشخصی را برای استفاده از ماهواره برای کودک در نظر بگیرید. اختیار تام به وی ندهید، کودک نباید حس کند در دیدن تمامی برنامه ها اختیار و آزادی عمل دارد.

در حضور وی از تماشای برنامه های بزرگسالان (حتی استفاده از ماهواره) بپرهیزید.

اینترنت
امروزه آموزش کودکان در مدارس با اینترنت عجین شده و همچنین اینترنت در سایر بخش های زندگی کودکان به دلیل گسترش تکنولوژی وارد شده است. نکاتی که در ذیل می آوریم مواردی است که رعایت آن ها پیشنهاد می شود.

از کودکانتان در آشنایی با تکنولوژی عقب نمانید.

یکی از مشکلات جدی پدرها و مادرها عدم آشنایی با تکنولوژی هایی است که کودکان با آن درگیرند، این عدم آشنایی سبب می شود که والدین نتوانند کنترل کافی و نظارت مناسب را برکودکان داشته باشند. برای این کار کتاب های مختلفی وجود دارد. همچنین گاهی می توانید از خود فرزندتان بخواهید که به شما آموزش استفاده از اینترنت را بدهد، مثلا می توانید انجام کارهای اداریتان را برای یادگیری بهانه کنید و یا مادران می توانند آموزش آشپزی و یا حتی آشنایی با مدل های جدید لباس را بهانه نمایند. از برنامه های آموزشی تلویزیون و خصوصا شبکه آموزش درباره رایانه و اینترنت غافل نشوید.

مانع از ورود تکنولوژی به خانه نشوید.

سعی کنید حضور کودکان در کافی نت ها را به حداقل برسانید. به هیچ عنوان به طور سلبی با ورود تکنولوژی به خانه مخالفت نکنید بلکه هوشمندانه آن را وارد خانه نمایید و تحت کنترل در آورید. چرا که این مخالفت شما سبب عدم دسترسی نمی گردد بلکه موجب مراجعه کودکان به جایی غیر از خانه می شود. خروج کودک از خانه و حضور در اماکنی نظیر کافی نت ها، کنترل و نظارت شما را بسیار بیشتر پایین می آورد.

چینش را به گونه ای قرار دهید که بتوانید مانیتور را ببینید.

دکور منزل و نحوه قرار دادن مانیتور به گونه ای تعبیه کنید که برآن نظارت داشته باشید و آن را در اتاق و دور از چشم نگذارید. مثلا مانیتور را روبروی ورودی اتاق فرزندتان بگذارید .

آموزش های دینی و همچنین تکنولوژیک را جدی بگیرید.

در حالی که به کودکانتان مسائل دینی را با محوریت رفتار گرایی آموزش می دهید، او را برای ورود به سایت های مفید و آموزشی راهنمایی کنید. حتما از روحانیونی که به اینترنت آشنا هستند کمک بگیرید چرا که آن ها هم در زمینه تکنولوژی آشنا هستند و هم در زمینه آموزش مسائل دینی می توانند به شما کمک نمایند. برای این کار می توانید از کتاب های آموزشی و معرفی سایت ها و وبلاگ ها بهره بگیرید و آن ها را به وی هدیه دهید.از طریق دوستانتان سایت های مفید را بپرسید و در کنار او برای مدتی به وبگردی در آن سایت ها بپردازید و همچنین از او بخواهید سایت هایی که می بیند را به شما نشان بدهد.

با افزودن سایت های مخصوص کودکان در لیستFavorites برایشان یک محیط آنلاین شخصی ایجاد نمایید.

از موتورهای جستجوی مخصوص کودکان مانند MSN Kids Search برای جستجوی موارد مورد نیاز استفاده کنید.

ابزار فیلتر سازی اینترنت را مورد توجه قرار دهید.MSN Premium’s Parental Controls می تواند راهگشا باشد.

یکی دیگر از ابزارهای مفید و کارآمد برای کنترل دسترسی فرزندان به اینترنت، نرم افزار قدرتمند iNet Protector است. استفاده از این نرم افزار بسیار ساده است و با امکاناتی که در اختیار می گذارد، نظارت و کنترل هوشمندانه را فراهم می کند.

- به کمک ابزار پیشگیری از بروز پاپ آپ از کودک حمایت کنید. اکثر نمونه های ویندوز XPبروز شده، حاوی این قابلیت هستند. تولبار MSN هم می تواند کمک کند.

البته به خاطر داشته باشید که نصب برنامه‌های فیلترینگ و بلوکه کردن تنها بخشی از طرح امنیتی اینترنت در خانه شما محسوب می شود. وجود آنها نباید باعث شود تا شما نگران و مراقب کودک خود نباشید.

ضمنا برای استفاده از اینترنت قراردادی بین خود و فرزندتان داشته باشید و البته حریم خصوصی وی را محترم شمارید.

با توجه به نکات بالا به گونه ای برخورد نکنید که کودک حس کند در حال کنترل است.

سی دی (لوح های فشرده)
لوح های فشرده و یا همان سی دی ها که محتوای مختلفی اعم از فیلم، کارتون، بازی و نرم افزاردارند؛ی کی از رسانه های مورد استفاده کودکان و نوجوانان می باشد. اکنون کمترین خانه ای را می توانید بیابید که درآن ویدیو سی دی و یا رایانه وجود نداشته باشد و حضور این ابزارها مقدمه حضور سی دی ها در خانه ها است. برای استفاده از این رسانه نکاتی را یادآور می شویم که امیدورایم بتواند به شما کمک نماید.

مطالعات رسانه ای خود ر افزایش دهید.

پدر یا مادر، هرکدام که بیشتر برای خرید سی دی اقدام می ورزند و با کودک و نوجوان در ارتباطند، مطالعه خود را در زمینه رسانه ها و خصوصا فیلم افزایش دهند. این موضوع در انتخاب صحیح کمک به سزایی می نماید و مانع انتخاب برخی از فیلم ها و کارتون های نامناسب می گردد. به روز باشید و برای فرزندانتان پیشنهاد داشته باشید و تا می توانید نگذارید به تنهایی انتخاب کند.

لازم است شما با فیلم ها و کارتون های جدید آشنا باشید و فرزندتان را با مشورت به سمت فیلم ها و کارتون های مناسب هدایت کنید. البته او را در انتخاب مجبور نکنید. همچنین برای خرید سی دی کودک خود را تنها نگذارید.

به برچسب های روی لوح های فشرده دقت فرمایید.

متاسفانه بسیاری از خانواده در هنگام خرید سی دی توجه خاصی به برچسب های روی پاکت ها نمی نمایند و حال اینکه تولیدکنندگان براساس نوع محتوا این برچسب ها را برروی سی دی ها قرار می دهند و برای نمونه انتخاب فیلم یا بازی که روی آن +۱۴ یا +۱۶ یا +۱۸ درج گردیده است برای سنین پایین تر می تواند حاوی نکاتی باشد که برای وی نامناسب اس
مجید ایرانشاهی در سرسرای مهرخانه نوشت: 


در این یادداشت به نحوه آموزش و همچنین چگونگی استفاده کودکان از سه رسانه ماهواره، اینترنت و لوح فشرده پرداخته شده است.

ماهواره
ماهواره به عنوان یکی از وسایل ارتباط جمعی است که در کشور ما علی رغم ممنوعیت قانونی آن توسط خانواده ها مورد استفاده قرار می گیرد.

این وسیله ارتباطی دارای تنوع و تعدد محتوا است که بخشی از این محتوا مربوط به کودکان و نوجوانان است ضمن اینکه در میان برنامه های سایر کانال ها نیز برنامه هایی برای کودکان پخش می گردد. برنامه هایی که برای کودکان پخش می شود می تواند شامل کارتون، فیلم سینمای و گاهی سریال باشد.

محتوای این برنامه ها باتوجه به نوع شبکه تغییر می کند و از آنجایی که بیشتر مخاطبان ایرانی از شبکه های فارسی زبان استفاده می کنند و اغلب هیچ توجهی به نوع مصرف کودکانشان ندارند؛ رعایت نکاتی در این امر ضروری به نظر می رسد.

تا می توانید از ورود ماهواره به خانواده بپرهیزید.